Thursday, April 25, 2013

Ψηφιακές Γειτονιές. The Aftermath.





Και με όλα αυτά φρέσκα plus λίγες πεταλουδίτσες στο στομάχι πήγα Ψηφιακές Γειτονιές. Για την άψογη οργάνωση είπαν τόοοσοι και τόσοι πριν από μένα. ένα ακόμη μπράβο λοιπόν στην ομάδα. Ήταν εκεί και μίλησαν όσοι έπρεπε να είναι. Δεν θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει ιδανικότερους ομιλητές για πρώτη φορά. Μία εμπειρία, που αποδείχτηκε χρήσιμη για όλους. Για εκείνους που ακόμα "την ψάχνουν" με τα blogs, για αυτούς που έχουν blog και ψάχνουν ακόμα την "ταυτότητά του" και για τους "βετεράνους" του blogging. Όλοι πήραν κάτι από αυτήν την ημέρα. Ωραίο να ακούς την εμπειρία του καθενός από το blog  του ή την ιστορία που τον έκανε να το ξεκινήσει. Γνώρισα -επιτέλους- διαδικτυακούς γείτονες από κοντά (γιατί εντάξει παιδιά εγώ άμα δεν πιω και καφέ ή μπύρα με τον άλλο δεν μπορώ ε;) χαμογέλασα τρελά με την ομιλία της  Έφη Ανέστη (μα πώς το μεταδίδει αυτό το θετικό vibe έτσι απλά αυτός ο άνθρωπος;) και λάτρεψα την ομιλία της Κατερίνας (από εκεί και η φωτό της σαΐτας με το μήνυμα που έλαβα). Όλοι είσασταν φοβεροί.
Εγώ με τη σειρά μου αφού διάβασα και τα after posts που ακολουθούν όλη αυτήν την εβδομάδα, θα ήθελα απλά να προσθέσω την δική μου άποψη όσον αφορά το monetizing ενός blog που αντιμετωπίστηκε από αρκετούς bloggers (είτε ρωτήθηκαν αν έχουν βγάλει ή θέλουν να βγάλουν χρήματα από το blog τους, είτε συμβουλεύοντας νέους bloggers) ως κάτι αιρετικό. Ως blogger με blog που βγάζει χρήματα, θα πω ότι δεν είναι κακό να βγάλεις χρήματα από το blogging -εάν το θέλεις φυσικά- και  το να έχεις διαφημιστικά banner δεν καθιστά τα post σου αυτομάτως άκυρα (γιατί έχεις συμφέρον). Άλλωστε η Κατερίνα Καραγιάννη εξήγησε πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να έχεις διαφήμιση στο blog σου. Και στην τελική, αν ο σκοπός σου και το πάθος σου παραμένουν τα ίδια πάντα, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Άσε τους social media marketeers να ανησυχούν για το ποιος αναγνώστης σου θα μπορούσε να γίνει πελάτης τους. Άλλωστε το να βγάζεις ίσως και χρήματα από το blogging είναι ένας ακόμη τρόπος να το πας ένα βήμα παραπέρα. Για άλλους το βήμα παραπέρα είναι το να αφυπνίσουν για μία σοβαρή ασθένεια, όπως η Γιολίνα για την Ιωάννα ή το βήμα παραπέρα είναι απλά το να φτιάξουν μια μικρή interactive κοινότητα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μην φοβηθείς να κάνεις αυτό το βήμα μπροστά. Είμαστε όλοι εδώ να σου πούμε αν έκανες το σωστό :) Τί στο καλό..μια γειτονιά είμαστε.

4 comments:

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Τι κρίμα που δεν γνωριστήκαμε! Αυτό είναι ένα από τα μείον! Δεν είχαμε χρόνο να τους γνωρίσουμε όλους! Του χρόνου διημερο πρέπει να το κάνουν!
Kathy by anthomeli

Naf said...

Εχεις δίκιο σε αυτό! Σε άκουσα όμως και για άλλη μια φορά συγχαρητήρια!

not-just-mums said...

το έθεσες πάρα πολύ σωστά Ναυσικά.
άλλωστε νομίζω ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο ζητούμενο του συνεδρίου, το πώς θα βελτιστοποιήσει κάποιος το blog του προκειμένου να είναι attractive σε χορηγούς - βλ. speed dating.
αυτό που κάπως ειπώθηκε είναι ότι δεν είναι αρεστό ένα blog που σε πιάνει πονοκέφαλος από τα διαφημιστικά banners και χάνεται έτσι τόσο η ουσία, όσο και το credibility. όπως και να έχει, καθόλου το δικό σου case.

4 seasons said...

Ησουν εκει; Κριμα ρε γμτ που δεν γνωριστηκαμε :(